2021-03-02 15:17:29• hírek • Szatmár.ro

Gyors ütemben halad a neurológia új szárnyának az építése

Jó ütemben halad a neurológia új szárnyának az építése, hiszen fontos, hogy a legmegfelelőbb és a leggyorsabb ellátásban részesüljenek a neurológiai problémákkal küzdő betegek – áll a megyei tanács közleményében.

Mint arról nemrég a Szatmár.ro is beszámolt, a kormány mintegy 18 millió lejt szán a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház korszerűsítésére 2021-ben.

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke elmondta, a 18 millió lejből sikerül befejezni az új neurológia épületét, teljes mértékben felújításra kerül a megyei kórház elektromos hálózata, valamint ugyancsak ebből az anyagi forrásból fedezi a tanács az intenzív terápiás osztály korszerűsítését is.

„Ennek az összegnek köszönhetően folytatni tudjuk azokat a tavaly megkezdett munkálatokat, melyeknek köszönhetően a megyei kórház komoly korszerűsítésen esik át. Ugyanakkor tervezzük a régi kórház teljes felújítását, is, illetve már elbírálás alatt vannak az ajánlatok az új kórházi szárny megépítésére is – viszont az már EU-s forrásokból lesz megvalósítva” – magyarázta Pataki.

A neurológia új szárnyának építésének jelenlegi fázisáról közölt néhány új fényképet kedden a megyei tanács, hozzátéve: gyors ütemben halad az új szárny építése, itt kap majd helyet az új Stroke-központ is, ahol hamarosan 21. századi körülmények között lehet majd ellátni az agyvérzéses betegeket.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: